Proiectul CheckMedia.ro a fost lansat pe 27.03.2017 de către o echipă de tineri cercetători și jurnaliști din cadrul asociației Chamber of Excellence in International Affairs (CEIA) pentru a contracara acțiunile de dezinformare și a monitoriza formele de război informațional (information warfare) demarat în spațiul mediatic din România și Republica Moldova. Obiectivul principal al proiectului constă în depistarea, demascarea falsurilor informaționale și dezmințirea mesajelor mediatice care denaturează adevărul despre evenimentele din R. Moldova și România, încurajând atitudinile anti-occidentale și național-populiste în rândul populației. Aceste manipulări ale opiniei publice din ambele state sunt îndreptate împotriva ideii de unitate a Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice, precum și împotriva fundamentelor democrației din spațiul occidental.

Menționăm că materialele publicate pe site-ul CheckMedia.ro nu reprezintă în mod necesar poziția asociației Chamber of Excellence in International Affairs (CEIA), iar opiniile exprimate nu implică automat poziția tuturor experților și colaboratorilor în cadrul proiectului sau a altor instituții și organizații partenere. Finanțarea proiectului este realizată din donații oferite de cititori și granturi.

Din echipa CheckMedia.ro fac parte: Răzvan Munteanu (coordonator), Nicolae Țîbrigan și Mihai Bârsan (experți asociați).

Dacă doriți să vă alăturați echipei noastre în calitate de colaboratori sau voluntari, vă rugăm să ne contactați pe: [email protected]

Ne puteți găsi și pe: