2%

REDIRECȚIONEAZĂ 2% CĂTRE CHAMBER OF EXCELLENCE IN INTERNATIONAL AFFAIRS (CEIA)

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune direcționarea a 2% din impozitul pe venit anual, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală (asociație, fundație etc.) dorește. Atenție, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta! Dacă doriți ca, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-ați plătit statului pentru salariul din anul 2016, să sprijiniți activitatea Asociației Chamber of Excellence in International Affairs, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 MAI 2018.

PASUL 1:

a) dacă ați avut VENITURI DOAR DIN SALARIU: DESCĂRCAȚI DE AICI FORMULARUL 230 precompletat cu datele Asociației Chamber of Excellence in International Affairs

sau

b) dacă ați avut și ALTE VENITURI ÎN AFARA SALARIULUI: DESCĂRCAȚI DE AICI FORMULARUL 200 precompletat cu datele Asociației Chamber of Excellence in International Affairs.

ANUL precompletat în formular este 2017, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar încheiat în 2017.

PASUL 2:

Completați cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUĂ FORMULARE DE MAI SUS, în funcție de situația în care vă aflați.

ATENȚIE: Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la administrația finanțelor publice.

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completați cu datele de identificare (pct. I) și semnătură. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completează doar dacă este cazul). Anexa informativă cu instrucțiunile detaliate pentru completarea formularului 230 sunt atașate formularului

sau

b) pentru ALTE VENITURI ÎN AFARA SALARIULUI: trebuie completat formularul 200, citind cu atenție instrucțiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut. Anexa informativă cu instrucțiunile detaliate de completare a formularului 200 o găsiți atașată.

! Dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat …”

PASUL 3:

Depuneți formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteți formularul PRIN POȘTĂ, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu (potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România) sau la Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/instituției angajatoare).

Adresele Administrațiilor Finanțelor Publice le găsiți aici: ADRESE – CLICK AICI.

ALTE INFORMAȚII UTILE:

Datele Asociației Chamber of Excellence in International Affairs de completare a formularelor sunt următoarele:

Denumire entitate nonprofit: Asociația „Chamber of Excellence in International Affairs”

Cod de identificare fiscală a entității non-profit: 35969766

Cont bancar (IBAN): RO25BTRLRONCRT0336890101

În cazul în care doriți să trimiteți prin poștă, programul majorității oficiilor poștale este unul destul de flexibil: Luni-Vineri: 08:00-19:00 iar unele lucrează și sâmbăta: 08:00-14:00. Mai multe detalii AICI. În conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. În concluzie, în cazul în care doresc, contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informațiile fiscale de mai sus. Totodată, în cazul în care doresc, contribuabilii pot să comunice asociației faptul că au depus formularele respective. Pentru mai multe detalii privind proiectele Asociației Chamber of Excellence in International Affairs, accesați AICI SECȚIUNEA DESPRE. Dacă doriți mai multe informații în legătură cu această procedură sau aveți unele nelămuriri privind completarea acestor formulare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați. E-mail: [email protected]